Pajak Makuupusseista

EN 13537 standardi ja suosituslämpötilat

Pajak makuupussit on testattu ulkopuolisen testaajan toimesta EN 13537 standardin mukaan. Nämä testitulokset antavat tarkan tiedon makuupussien lämpöarvoista, eli Comfort, limit ja extreme.

Pajak Sportin käyttämä untuva

Pajak Sport käyttää tuotteissaan vain ja ainoastaan lihatuotannon ylijäämänä syntyvää untuvaa. Täytteenä käytettävä untuva on peräisin puolalaisista valkoisista hanhista, jotka on kasvatettu hyvissä olosuhteissa EU:n lakeja noudattaen. Tuotteissa käytettyä untuvaa ei koskaan nypitä elävistä eläimistä. Pajak Sportin untuvatoimittaja on EDFA:n, eli eurooppalaisen höyhenjärjestön jäsen.

Untuvan kyllästäminen (Hydrophobic down)

Pajak Sport ei käytä / kyllästä untuvaa, sillä he eivät koe siitä olevan hyötyä. Yksi untuvaa kyllästävä valmistaja on ilmoittanut, että kyllästyskäsittely kestää 10 pesua ilman pesuainetta. Yhden pesun kestoksi he laskevat 10 minuuttia.

Z-CIRE – supersilitys, jossa kankaan kuidut litistetään

Ennen kuin kankaista ommellaan makuupusseja niille, tehdään nk. supersilitys, jolla saadaan kankaan pyöreät kuidut litistettyä soikeiksi. Tämä lämpökäsittely tekee kankaasta tiiviimmän ja estää untuvia karkaamasta makuupussi ulkopuolelle

HMS systeemi – hengittävä makuupussi

Pajak Sport tekee makuupusseja hiukan erilaisella tavalla kuin suurin osa muista makuupussivalmistajista. He ovet kehitelleet oman HMS systeemin, eli kosteuden siirtymisjärjestelmän. Yksikertaisesti selitettynä; makuupussin sisältä päin katsottuna, jokainen kangaskerros on edellistä kangaskerrosta hengittävämpi.

Infrapunasäteilyä takaisin heijastava kerros (IRR)

Jopa 60 % kehon lämmöstä on infrapunasäteilyä. IRR teknologian ansiosta jopa 50 % kehosi infrapunasäteilystä jää makuupussin sisälle.

Hanhen untuvalla on erittäin hyvä lämmöneristyskyky, mutta vaatii tietoa ja perehtymistä, että tietää miten sitä pitää lopullisessa tuotteessa käyttää. Pajak on tehnyt lukuisia testejä ja analyysejä ja tullut siihen tulokseen, että untuvan lämmöneristyskyky ei ole niinkään kiinni untuvan Fill Power arvosta, vaan untuvan kyvystä vapauttaa tämä teho makuupussin untuvalokeron sisällä.

Erilaiset rakenteet ja lokeroinnit

X-lokerointi

On yksinkertaisin ja kevyin rakenne, jota käytetään kevät-kesämakuupusseissa. Eli X-rakenteella tehdyissä tuotteissa ei ole lokeroiden sisällä sivuseinämiä, jotka pitäisivät untuvia paikallaan.

Z-lokerointi

Kevyt ja lämmin lokerointi, jossa untuvat lokeroidaan niin, että lokeron seinämä on hiukan vinossa. Tämä Z-lokerointi on lämpimämpi, kuin perinteinen paljon käytössä oleva H-lokerointi.

HH-lokerointi, eli tupla H

Tätä lokerointia käytetään kaikkein lämpimimmissä Pajak talvimakuupusseissa. Tätä lokerointitapaa Pajak Sport on tutkinut hyvin tarkkaan, tehnyt laboratoriokokeita ja analysoinut lämpökamerakuvia, lopputuloksena on heidän oma uniikki HH 3D rakenne.